Gemeenteraad stemt in met voorstel Glashoes

Home / nieuws / Gemeenteraad stemt in met voorstel Glashoes

Gemeentehuis wordt Glashoes

Tubbergen krijgt zijn Glashoes. In de raadsvergadering van 22 mei jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met ons voorstel om van het gemeentehuis een Glashoes te maken. In eerdere berichten werd overigens nog gesproken over een Glashuus. Veel inwoners uit onze gemeente lieten daarop van zich horen. Op zijn Tubbigs moet het Glashoes zijn in plaats van Glashuus. Een terecht punt. Glashoes dus.

Glashoes op de markt

De kogel is dus door de kerk. Maar dat ging niet zo maar. Omdat het een grote beslissing voor Tubbergen is, wil de raad wel enige inspraak in het proces blijven houden. Met deze afspraak gaat de gemeente het Glashoes nu op de markt brengen. Dat betekent dat er wordt gekeken welke partijen daadwerkelijk een plekje in het Glashoes willen huren.

Hele pand mag verhuurd

In principe kan het hele pand verhuurd worden. Of dat ook echt gaat gebeuren, is afhankelijk van de markt. Mocht er niet voldoende interesse in het hele pand zijn, dan kan er ook nog een combinatie gemaakt worden, waarbij zowel de gemeente als nieuwe huurders in het Glashoes een plek vinden. De gemeente trekt nu 4 maanden uit voor de marktconsultatie. Daarna moet duidelijk zijn welke bedrijven, stichtingen, verenigingen en eventueel ook de gemeente in het Glashoes gaan werken. Zodra de gemeente terugkoppelt hoe dat is gegaan, laten we weer van ons horen!

Achtergrond informatie

Over dit project zijn al een aantal eerdere berichten op onze website verschenen. Hieronder vindt u de links. Ter info, als in deze berichten de term Glashuus nog staat, mag daar nu dus Glashoes worden gelezen.

 

De video over het uiteindelijke voorstel voor het Glashoes.

Voorstel Tubbergen Bruist 

Huis van de gemeente stap dichterbij

Update gemeentehuis Tubbergen

Gemeentehuis Tubbergen te huur 

Ontwikkeling gemeentehuis en Verdegaalhal

Het onderzoeksrapport en voorstel voor het Glashoes: