Wij zoeken vrijwilligers!

Home / nieuws / Wij zoeken vrijwilligers!

Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Tubbergen bruist zoekt vrijwilligers. En dan vooral voor de werkgroepen. Met onze kerngroep kijken we elke maand welke onderwerpen onze aandacht nodig hebben en welke projecten we opstarten. De uitvoering daarvan doen we in werkgroepen. Die werkgroepen bepalen zelf wat ze oppakken en hoe vaak ze bij elkaar komen. Hoe meer vrijwilligers daarbij helpen, hoe meer we voor Tubbergen kunnen betekenen. We hebben werkgroepen op 5 thema’s: sport, wonen, gezondheid, duurzaamheid en een sterk centrum. Heb jij ‘iets’ met een van onze 5 thema’s? Of vind je het gewoon leuk om te helpen?

Meld je aan!

Meld je aan op info@tubbergenbruist.nl of trek een van onze kerngroepleden aan de mouw. We heten je van harte welkom!

Wij zoeken vooral duurzame vrijwilligers

Duurzame energie, elektrisch vervoer of ons steeds groter wordende afvalprobleem is actueel en overal. Heb jij kennis van duurzame energie, marketing & communicatie of financiën?  En wil jij als enthousiaste inwoner van Tubbergen een duurzame bijdrage leveren? Wij zoeken samen met Essenkracht vooral vrijwilligers voor nieuwe duurzame  projecten als:
• Voorlichting over duurzame woningen op wijkniveau
• Afvalvrij(er) maken van organisaties en verenigingen
• De verbinding naar kennis en financiële middelen (waaronder subsidies).

Tubbergen Bruist: voor een sterk dorp Tubbergen

Sinds de start in 2015 maakt Tubbergen Bruist zich met vrijwilligers sterk voor het dorp Tubbergen. Hoe? Door te luisteren, te verbinden, te stimuleren en waar nodig onderwerpen op de publieke en de politieke agenda te zetten. Het doel is een Tubbergen waar het fijn wonen, werken en leven is. Een dorp waar we omzien naar elkaar, dat toekomstbestendig is en waar we trots op zijn. Tubbergen Bruist is daarin vergelijkbaar met Mijn-dorp werkgroepen in de andere dorpen.

Actief in verschillende projecten

De afgelopen jaren hebben we verschillende projecten gesteund. Zo konden we bijvoorbeeld bijdragen aan de verplaatsing van de sporthal. We waren aanjager voor het concept Glashoes. We zijn de motor achter de boombakken in het centrum en het verlichte looppad bij de sportvelden. We hebben meerdere informatieavonden en een enquête naar woonbehoefte georganiseerd. We hebben centrumcheques uitgedeeld om nieuwe initiatieven in het centrum te stimuleren. Maar daarnaast doen we nog veel meer, zo volgen we bijvoorbeeld ook de zoektocht naar een nieuwe invulling voor de Verdegaalhal.