Soccer Inside naar Verdegaalhal

Home / nieuws / Soccer Inside naar Verdegaalhal

Soccer Inside naar Verdegaalhal

In Augustus 2018 vertrekken de sportverenigingen van de Verdegaalhal naar de nieuwe sporthal in Tubbergen. Op dit moment heeft de oude sporthal nog geen nieuwe definitieve bestemming. Zolang het onderzoek naar de lange termijn invulling voor de Verdegaalhal nog loopt, zocht de gemeente een tijdelijke huurder.

Tijdelijke invulling Verdegaalhal

Zodra de nieuwe sporthal groen licht kreeg, heeft Tubbergen bruist een campagne opgezet om zowel tijdelijk als lange termijn een nieuwe invulling voor de Verdegaalhal te vinden. Van de partijen die contact hierover zochten, kwam Mark Oude Luttikhuis, eigenaar van Soccer Inside, met een concreet plan voor tijdelijke invulling. Met Soccer Inside is Oude Luttikhuis al succesvol met indoor voetbal op locaties in Tubbergen en Enschede. In Tubbergen is daar sinds kort ook een Escape Room over de boerenopstand bijgekomen.

Meer mogelijkheden Soccer Inside

Binnenkort verwacht de gemeente Tubbergen de Verdegaalhal voor twee jaar en daarna twee keer een optie voor een half jaar te verhuren aan Soccer Inside. Oude Luttikhuis: ‘Ik loop op de huidige locatie van Soccer Inside tegen mijn grenzen aan. Het wordt te klein. Ik heb plannen voor nog meer sportief-recreatieve concepten, alleen of in samenwerking met andere organisaties. De Verdegaalhal is heel ruim en ligt mooi centraal. Dat geeft mij als ondernemer meer mogelijkheden.’

Leegstand voorkomen

De gemeente is verheugd dat ze een tijdelijke huurder hebben gevonden. Wethouder Roy de Witte: ‘Wij wisten dat het vinden van een definitieve invulling langer gaat duren. Met een tijdelijke huurder voorkomen we leegstand en het geeft ons de tijd om gedegen te onderzoeken wat op de lange termijn toegevoegde levert voor Tubbergen. Daarbij hechten we grote waarde aan betrokkenheid en afspraken met de omwonenden. We hebben daarom regelmatig overleg tussen de gemeente en de omwonenden. Een mooie bijvangst van deze invulling is dat Mark ook op het sportieve vlak onderneemt. De SSRT (de sportraad van Tubbergen) en de BSA (overleg binnensportaccommodaties uit de gemeente Tubbergen) hebben aangegeven dat ze in de piekuren af en toe nog wel gebruik willen maken van de oude sporthal. Met Mark is dat zeker bespreekbaar.’

Onderzoek schaalvergroting supermarkten

Ondertussen start Tubbergen Bruist een onderzoek naar de economische en ruimtelijke mogelijkheden voor schaalvergroting van supermarkten in Tubbergen. In de detailhandelsvisie wordt gesteld dat die schaalvergroting nodig is, als Tubbergen ook in de toekomst een aantrekkelijk boodschappendorp wil blijven. Hoe die schaalvergroting er uit ziet en of er een relatie komt met de locatie van Verdegaalhal zal de toekomst uitwijzen. Qua mogelijke vierkante meters, wordt de locatie wel meegenomen in het totale centrumplan.