Advies: sporthal Tubbergen op locatie Vlaskoel

Home / nieuws / Advies: sporthal Tubbergen op locatie Vlaskoel

Advies: sporthal Tubbergen op locatie Vlaskoel 

Vorige week stond de nieuwe sporthal in Tubbergen weer op de agenda van de gemeenteraad. De locatie van de nieuwe sporthal heeft belangrijke raakvlakken met de thema’s waar Tubbergen Bruist zich sterk voor maakt. Tubbergen Bruist is om die reden sterk voorstander van nieuwbouw van een sporthal op de locatie Vlaskoel. Tubbergen Bruist benadrukt in een brief aan de gemeenteraad het belang van nieuwbouw op de locatie Vlaskoel en ligt toe hoe dit in haar visie past.

Nieuwe economische trekker in het centrum

Om de aantrekkingskracht van Tubbergen te versterken heeft Tubbergen een extra economische trekker van formaat nodig. Dit wordt bevestigd door de ideeën die Tubbergen Bruist uit de samenleving heeft gehaald. Te denken valt aan een derde supermarkt of bijvoorbeeld een Action. De opbrengsten van de verkoop van het terrein kunnen dan naar de bouw van de nieuwe sporthal.

Concentratie van sportvoorzieningen

Op dit moment zijn de belangrijkste sportfaciliteiten in Tubbergen verdeeld over twee locaties; de Verdegaalhal en de Vlaskoel e.o. Afzonderlijk staan deze voorzieningen onder druk. Met het bundelen van krachten door deze twee samen te voegen wordt direct geïnvesteerd in de kwaliteit en toekomstbestendigheid van een centrale locatie, wat ook een aantrekkende werking heeft op het vestigen van nieuwe activiteiten.

Tubbergen Bruist wil zich dus inzetten voor een sporthal op de locatie Vlaskoel en zal initiatieven hiertoe stimuleren en ondersteunen. Van de brief aan de gemeenteraad is daarom een afschrift naar een aantal betrokken partijen, zoals sportverenigingen, gegaan. De volledige brief is voor geïnteresseerden ook op onze website geplaatst.