B&W voor nieuwbouw Sporthal Tubbergen

Home / nieuws / B&W voor nieuwbouw Sporthal Tubbergen

B&W voor nieuwbouw Sporthal Tubbergen

 

Vandaag hebben de Burgemeester en wethouders van Tubbergen bekend gemaakt dat ze hebben ingestemd een nieuwe sporthal op de locatie Vlaskoel. Vanuit Tubbergen Bruist zijn we erg blij met deze instemming. Zij aan zij met de gezamenlijke sportverenigingen hebben we ons voor deze keuze ingezet. Met dit besluit is de kogel overigens nog niet door de kerk. Nu is het woord aan de gemeenteraad. Op 7 maart wordt de locatie van de sporthal besproken in een raadscommissie en op 14 maart a.s. staat het op de Raadsvergadering geagendeerd voor een definitief besluit. Als de Raad zich dan ook uitspreekt voor nieuwbouw, hebben we een enorme stap voorwaarts gezet naar een leefbaar Tubbergen met een aantrekkelijk centrum.

Heel centrum nieuwe impuls

Onze voorzitter Horst in ’t Veld licht toe: “Tubbergen staat de komende jaren voor een enorme uitdaging. Het is essentieel dat de aantrekkingskracht van Tubbergen versterkt wordt. Door de keuze van nieuwbouw van de sporthal op de locatie Vlaskoel, slaan we twee vliegen in één klap. Er ontstaat een concentratie van kwalitatief goede en toekomstbestendige sportvoorzieningen. Tegelijkertijd wordt op de locatie van de Verdegaalhal, een prominente plek in het centrum, ruimte geboden voor de noodzakelijke nieuwe ontwikkelingen die het gehele centrum een impuls kunnen geven”

Voor meer informatie over onze voorkeur voor een nieuwe Sporthal gecentreerd bij het zwembad, de voetbalvelden en de tennis, zie een eerder bericht op deze website.