Opleiding SVH-leermeester

Home / nieuws / Opleiding SVH-leermeester

Op 19 december 2022 hebben Edward Morshuis (Café Morshuis), Joey Vonk (Ribhouse Texas), Pieter Kottink (Café Zaal Kottink), Jorn Bels (Watermolen Bels), Sam Haarhuis (Drostes) en Roy Engelbertink (Kaps/Troubadour) het examen afgelegd van de cursus SVH-leermeester. Twee waren er verhinderd en moeten dit later nog
inhalen.

Vanwege de gevolgen van Corona en de daarna ontstane personeelsproblematiek bij verschillende horecabedrijven in de gemeente Tubbergen, konden zij tegen een sterk gereduceerd tarief deelnemen aan deze cursus. De overige kosten werden vanuit een arrangement van de Stadsbeweging vergoed. Het idee is geïnitieerd door Koninklijke Horeca Nederland/Afdeling Tubbergen, Tubbergen Bruist en de gemeente Tubbergen. Met het certificaat (dat nog moet volgen) kunnen deze leermeesters intern weer eigen mensen opleiden en begeleiden, waardoor de personeelscapaciteit hopelijk toeneemt.

Om in deze drukke tijden ook nog even een examen te moeten doen, was volgens Mirjam Boerrigter (KHN) en Claudia Timmers wel een bloemetje waard. Met dank ook aan Kampkuiper voor het beschikbaar stellen van hun locatie.