Nieuwe looproute langs sportvelden Tubbergen

Home / nieuws / Nieuwe looproute langs sportvelden Tubbergen

Looproute om sportaccommodaties Tubbergen

De gemeente Tubbergen start deze week met de aanleg van een nieuwe verlichte looproute om de sportaccommodaties van Tubbergen. De route loopt grotendeels om de bestaande grasvelden van voetbalclub TVC en sluit aan op de  Sportlaan en al bestaande wandelpaden in dit gebied. Bij goed weer is de aanleg  voor het eind van het jaar afgerond. De midwinterloop van TVC wordt de vuurdoop voor de nieuwe de route.

Looproute is wens van inwoners

De looproute is een initiatief van Tubbergen Bruist, op verzoek van meerdere inwoners. De afgelopen jaren kwam regelmatig de wens om een looproute naar voren. Het verzoek was een verlichte route die ook ’s avonds en door hardlopers gebruikt kan worden. Tubbergen Bruist heeft dit plan onderzocht en samen met de gemeente en de sportaccommodaties verder uitgewerkt.

Duurzame verlichting

De nieuwe looproute komt er en wordt om de sportvelden van TVC voorzien van duurzame verlichting gevoed op zonne-energie. Vanaf het nieuwe parkeerterrein bij Sportcentrum de Vlaskoel komt ook een looppad rondom tennisaccommodatie De Acehof. Deze sluit aan op het bestaande pad nabij de Esschenhoek. Dit deel van de route krijgt iets meer een natuurlijke uitstraling en geen verlichting. Tijdens de uitvoering van het werk geeft Soweco het groen langs de route een onderhoudsbeurt, om ook hier een kwaliteitsslag te maken

Sportievelingen en dorpsommetje

Naast sportievelingen, de bewoners van de naastgelegen zorgcomplexen en scholieren is de route er voor alle inwoners van Tubbergen die een dorpsommetje willen maken. Een wandeling over de nieuwe route laat mooi zien wat er allemaal te doen is op en rondom de sportcomplexen die Tubbergen rijk is.

Looproute om sportvelden Tubbergen

Looproute om sportvelden Tubbergen

 

Op het kaartje is goed te zien hoe de route loopt. Het bovenste gele deel van de looproute om de voetbalvelden is nieuw en verlicht. Het onderste gele deel om de tennisvelden is ook nieuw, maar niet verlicht. Deze route is wat avontuurlijker. De niet geel gekleurde delen zijn al bestaande paden.