Aan de Keukentafel in Geesteren

Home / nieuws / Aan de Keukentafel in Geesteren

Aan de keukentafel in Geesteren

 

Vanmorgen schoven we aan de keukentafel van Ben Dierink uit Geesteren voor een kop koffie. De aanleiding was een kritisch geluid op Facebook over onze plannen. Er ontstond een goed gesprek over de balans tussen het dorp Tubbergen en de andere dorpen in de Gemeente. Op dit mooie boerenerf bespraken we rondom een appeltaartje het eigen karakter van de dorpen, de historie en wisselwerking tussen de dorpen onderling.

Luisteren

Het was goed om te luisteren. Dat houdt de focus scherp en de nuance levend. Dat is ook precies waar we voor staan: zorgen dat we in dialoog met de inwoners van onze gemeente de voorzieningen in Tubbergen op orde krijgen en houden. In de andere dorpen wordt binnenkort een zelfde beweging ingezet met het project Mijn Dorp 2030.

Gemeentebreed oor

Voor Tubbergen lopen we daar iets op vooruit met Tubbergen Bruist. Vanwege het centrale karakter van dorp Tubbergen halen we plannen en ideeën op voor de kern van het dorp, maar wel met een gemeentebreed luisterend oor. En dat gaat lukken. Met de laatste glitters nog achter de oren hebben we het afgelopen weekend gezien waar we toe in staat zijn. Prachtige optochten met deelname uit alle dorpen en Carnavalsverenigingen die over en weer de buurdorpen bezoeken.

We hebben iets mooi in handen samen. Laten we dat koesteren en uitbouwen.