Ideeën

Home / nieuws / Ideeën

Tubbergen Bruist haalt veel ideeën op

Afgelopen zondag haalde de projectgroep Tubbergen Bruist midden in het winkelcentrum van Tubbergen volop ideeën op. Door het prachtige weer, de kermis, de koopzondag en de braderie was er veel publiek op de been. De stand van Tubbergen Bruist stond midden in het centrum en trok bekijks met het schilderwerk van Marieke Bekke uit Albergen. Marieke stond ter plekke te schilderen over de ideeën waar de leden van de projectgroep over in dialoog gingen met de voorbijgangers. De hamvraag: hoe houden we samen Tubbergen bruisend en wat wens jij voor de toekomst van Tubbergen?

De vele ideeën van het publiek werden op kleurrijke blaadjes geschreven en op een leeg canvas geplakt. Marieke van ‘Verse Kunst’ haalde daar haar inspiratie uit voor een tweeluik over de toekomst van Tubbergen. De meest ingebrachte ideeën gingen over horeca, evenementen en sport. Kennelijk wil de Tubbergernaar vooral meer gezelligheid en reuring in het dorp. Ook waren er verzoeken voor specifieke winkels. De projectgroep is verheugd over de vele ideeën en neemt dit ter harte in haar planvorming.

Thomas Wigger wint rondvlucht
En dan was er nog de verloting van de rondvlucht boven Tubbergen. Van de twintig in de gemeente verspreidde schildersdoeken kwamen er achttien terug. De vinders van deze doeken dongen allemaal mee, maar het was Thomas Wigger uit Tubbergen die met de rondvlucht ervandoor ging. Thomas ging deze middag met een dikke bos bloemen naar huis en mag met twee man een half uur boven Tubbergen vliegen. Voor de andere zeventien vinders was er een fles met bruisende bubbels als troost.

Projectgroep tevreden over ideeën
De reacties op de vraag wat Tubbergen laat bruisen waren enorm positief en gevarieerd. Wat de projectgroep daarin het meest trof is de bereidheid van de Tubbergernaar om mee te denken. Mensen vinden het fijn om gedachten te delen en feedback te geven op eerder gemaakte keuzes. Sommige inwoners waren speciaal naar de stand gekomen om een bijdrage te leveren, anderen gaven spontaan een mening over ander ideeën. Veel reacties kwamen ook in verschillende woorden terug. Mooi, want de ideeën hoeven echt niet altijd nieuw of briljant te zijn. Soms zit vooruitgang in hele kleine dingen en ook bevestiging van ideeën is belangrijk. Hoe meer een idee gedragen wordt, hoe meer kans op realisatie. De projectgroep ziet tevreden terug op de middag en kan weer even vooruit!

Thomas Wigger wint rondvlucht Tubbergen Bruist