Grote interesse voor een plek in het Glashoes

Home / nieuws / Grote interesse voor een plek in het Glashoes

Na een intensieve campagne hebben 16 initiatieven zich gemeld voor een plaats in het Glashoes, het huidige gemeentehuis van Tubbergen. Omdat er ruimte over is in het gemeentehuis, zijn de mogelijkheden voor een nieuwe invulling onderzocht. De gemelde initiatieven variëren van ambachtelijk, horeca, flexplekken, kantoren, culturele programmering, verblijf, tot zorg en meer. Het zijn zowel commerciële als maatschappelijke initiatieven.

Concept Glashoes

De campagne om ondernemende initiatieven te interesseren voor een plaats in dit centrale gebouw aan het Raadhuisplein was gebaseerd op een nieuw concept voor het gemeentehuis: het Glashoes. Het gemeentehuis is centraal gelegen binnen Tubbergen en is daarom bij uitstek de plek om ook het glas-DNA van Tubbergen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het ‘glas’ in het Glashoes is verbonden aan het gebouw en de inrichting. De initiatieven hoeven niet gerelateerd te zijn aan glas, maar dat mag natuurlijk wel.

Samenwerking bewoners, ondernemers en gemeente

Het onderzoek naar de mogelijkheden van het Glashoes en aansluitende campagne is ingezet door Tubbergen Bruist. Tubbergen Bruist is een samenwerking van bewoners, ondernemers en de gemeente Tubbergen, die zich richt op een versterkte sociale economische positie van de kern Tubbergen. Met de nieuwe invulling van het gemeentehuis wil Tubbergen Bruist de levendigheid en beleving rondom het Raadhuisplein versterken. Nu de campagne is afgerond en de initiatieven bekend, draagt Tubbergen Bruist het project weer over aan de gemeente.

Vervolgstappen

De Gemeente heeft nu een nieuw concept voor het gemeentehuis en een mooie mix van ondernemende initiatieven die interesse hebben om zich te vestigen in het Glashoes. Onder deze aanmeldingen zitten grote en kleine initiatieven. Sommige met een maatschappelijk karakter, anderen zijn commercieel. De gemeente gaat nu met deze initiatieven in gesprek om te kijken of het mogelijk is om met deze partijen of een combinatie ervan tot een definitieve en kostendekkende nieuwe invulling te komen.