Glinsterende onthulling op Raadhuisplein

Home / nieuws / Glinsterende onthulling op Raadhuisplein

Binnenkort Glinsterende onthulling op Raadhuisplein in Tubbergen

In deze drukke periode (Festiball, Preuf Tubbig, Volks- en schuttersfeesten, Glasrijk) zou je het bijna vergeten. Toch is één van de doelstellingen van Tubbergen Bruist verlevendiging van het Raadhuisplein. We zijn daarom verheugd dat Burgemeester Wilmien Haverkamp op 26 september bij de opening van Glasrijk Tubbergen een ruim 4 meter hoog kunstwerk onthult van glinsterende glazen steentjes op het Raadhuisplein. Hoe het er precies uit gaat zien is nog even een verrassing. Met dit kunstwerk start ‘De Glinstering’ in Tubbergen. De Glinstering is een uniek initiatief dat inwoners en bezoekers van de gemeente Tubbergen wil verwonderen. Het idee is dat deze verwondering leidt tot inspiratie en co-creatie. Om zo samen de hele gemeente te laten glinsteren met glazen steentjes.

Culturele samenwerking

Het glinsterende object op het Raadhuisplein is tot stand gekomen vanuit een culturele samenwerking binnen de gemeente Tubbergen. Samen met Glasrijk Tubbergen, Ondernemershart Tubbergen, De Glinstering, Toeristisch Glinsterend Tubbergen en Hof van Tubbergen, hebben wij ons vanuit Tubbergen Bruist ingezet voor dit blijvende glasobject in het hart Tubbergen. Culturele, maatschappelijke en toeristische organisaties in de gemeente Tubbergen vinden elkaar steeds meer in een gezamenlijke focus op glas. Vanuit Tubbergen Bruist dragen we daar graag aan bij. En natuurlijk zien we ook een mooie link naar de nieuwe invulling van het Gemeentehuis. (Meer hierover op de pagina ‘Glashoes.’)

Bedoeld om te inspireren

Het glinsterende object op het Raadhuisplein is een abstract ontwerp. Het zijn verlichte glazen steentjes op een industrieel ogende sokkel. De één ziet er een kelk in, een ander een boom, weer een ander een lamp. En dat vinden de initiatiefnemers helemaal prima. Na de onthulling mag iedereen zijn eigen gedachten erover vormen. De Glinstering wil juist verwonderen en inspireren met creaties van glinsterende glazen steentjes in openbare ruimtes. Om zo een beweging van glinsterende creativiteit te laten ontstaan door de hele gemeente Tubbergen. Erik en Paul Nijhuis van C74 tekenden voor het ontwerp van het eerste ‘glinsterende’ object. In verschillende dorpen binnen de gemeente leven al ideeën voor meer glinsterende toepassingen en uitingen.

De betrokken organisaties bij de totstandkoming van het eerste Glinsterende object:

  • Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood.
  • Ondernemershart Tubbergen is een samenwerking van ondernemers en winkeliers in het centrum van Tubbergen.
  • De Glinstering is een initiatief om met glinsteringen van glas, licht en natuur in de gemeente Tubbergen te profileren en vele bezoekers te blijven verwonderen.
  • Toeristisch Glinsterend Tubbergen is een samenwerkingsverband van toeristische ondernemers in de gemeente Tubbergen om het toerisme in Tubbergen te bevorderen en Tubbergen als toeristische gemeente te profileren.
  • Hof van Tubbergen is een aanjager voor nieuwe bedrijvigheid op het gebied van cultuur, educatie, leefbaarheid, toerisme en vrijetijdseconomie in de regio Tubbergen.
  • Tubbergen Bruist is een groep burgers en ondernemers die samen met de gemeente Tubbergen werkt aan een krachtige, levendige kern in Tubbergen.