Glinsterende boombakken geplaatst op Raadhuisplein Tubbergen

Home / nieuws / Glinsterende boombakken geplaatst op Raadhuisplein Tubbergen

Glinsterende boombakken geplaatst

Het had qua voorbereiding letterlijk wat voeten in de aarde, maar vandaag kwamen Hannink Landschapsvormgeving, Ewilgro en Concept74 met groot materiaal het resultaat van hun samenwerking op het Raadhuisplein in Tubbergen plaatsen. Vanaf vandaag staan er zes grote glinsterende boombakken. Opdrachtgever Tubbergen Bruist is verheugd dat één van haar doelstellingen, verlevendiging van het Raadhuisplein, nu echt begint te bruisen.

Over paar weken de bomen groen

De basis is geplaatst, maar er wordt nog wel verder aan gebouwd. De bakken worden aangekleed met houten banken en steentjes van de Glinstering. Daarna volgt aansluiting op het lichtnet, zodat het plein ’s avonds echt volop glinstert. Net als de boom die al op het plein staat. Edward Willems van Ewilgro staat nu nog met zijn mannen in de kou te buffelen, maar ziet al voor zich hoe het gaat zijn: ‘Over een paar weken worden de bomen groen. Als je dan op een mooie voorjaarsavond onder dat groen op de bankjes van de verlichte bakken zit, ken je het plein niet meer terug.’

Meer groen en sfeer

Willems en Niek Hannink zijn de drijvende krachten achter de boombakken. Hannink: ‘De inwoners en winkeliers in Tubbergen wilden graag meer groen en sfeer in het centrum. We zochten een robuuste oplossing die past bij Tubbergen en die verder gaat dan een paar bloembakken, maar die bij evenementen ook weer verplaatst kan worden. Samen met Tubbergen Bruist, de gemeente, de winkeliers, de Glinstering en de mannen van Concept74 hebben wij uiteindelijk dit plan gemaakt. Dit is nu de eerste fase, daarna richten we ons op de rest van de Grotestraat.’

Opening met provincie

Het project van Tubbergen Bruist wordt ook vanuit de provincie met interesse gevolgd. Dat het idee is opgehaald bij de inwoners en in samenwerking met meerdere partijen is opgepakt past precies in de lijn die de provincie graag stimuleert. Zodra de bomen groen zijn, komt er daarom nog een officieel moment waarop de betrokken partijen en de gedeputeerde van de provincie samen het bruisende plein openen.

IMG_7503Op de foto: Paul en Erik Nijhuis van Concept 74, Edward Willems van Ewilgro, Niek Hannink van Hannink Landschapsvormgeving, Hans Lammers, Alwie Zwijnenberg en Alfons Hottenhuis van Noaberkracht en Patricia Ankersmid, projectleider Tubbergen Bruist.